TAHİNLİ KURABİYE


Ağzınızla dağılan bir kurabiye isterseniz mutlaka bu tarifi deneyin.  Bu tipteki dağılan kurabiyeleri yoğurtlu tatlılar yaparken de kullanırım.  İş yerine atıştırmalığı olarak çok iyi oluyor.  Gerçi kurabiyenin kötü olduğu görülmüş müdür ki. Hele de tahinli olunca daha bir güzel oluyor sanki.  Aman dikkat de diyelim de malum kilolara da dikkat etmek gerekir. Ben çoğu zaman hamurun yarısını merdane kalınlığında silindir şekli verip streç film ile kaplarım ve doğru derin dondurucuya. Hem az yemiş oluyorsunuz, diğer kısmı da başka zaman için hazır bekliyor.  Acil zamanların kurtarıcısı oluyor hazırda bekleyen kurabiye hamuru.


Derin dondurucuyu işimi daha pratikleştirdiği için çok kullanıyorum. Çalışan biri iseniz pratik olmak çok işinize çok yarayacaktır. Bazen hazırladığım yemeklerden de çok yapıp derin dondurucuya koyduğum oluyor. Eşim için de kolay oluyor. Bazen beraber hazırlayıp dolabı dolduruyoruz. Yorgun olduğumuzda ya da bir şey yapmak istemediğimizde hazır emeğimiz oluyor. 


Malzemeler       :

1 su bardağı zeytinyağı ( sıvı yağda kullanabilirsiniz )
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 - 3,5 su bardağı un

Hazırlanışı        :
1- Zeytinyağı ve tahini karıştırıp krema haline getirin.
2- Bütün kuru malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp, yavaş yavaş hamura ilave edin. İlk etapta 3 su bardağı un ile işlem yapın. Yeterli kıvama gelmezse biraz daha ekleme yaparsınız. Bu kurabiye yumurta olmadığı için biraz zor özleniyor. Eğer hamur birbirinine yapışmadıysa çok az yağ eklemesi yapabilirisiniz. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 
3- Küçük bezeler alıp yuvarlayarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
4- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeler çatlayana kadar pişirin.
5- Kurabiyeler piştiğinde fırından çıkarıp biraz tepside dinlendirip, servis tabağına alın. 
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...