KABAKLI ERİŞTE


Annem her yaz erişte hazırlayıp kış için bize verir. İlk defa kabak ile pişirdim ve tadını çok sevdim. Hemen yazarak paylaşmak istedim. Sebze oranı ne kadar çok olursa o kadar güzel bir lezzete sahip oluyor. İsterseniz normal paket makarna ile de demeyebilirsiniz ama bu kadar lezzetli olur mu bilmem. Ayrıca ıspanaklı kıymalı da denediğim oluyor. Ve bir de kıymalı sarımsaklı yoğurtlu bu da deneme değer. Yakında bu tarifi de mutlaka yazacağım. kıymalı sarımsaklı yoğurtun yakışmadığı yiyecek yoktur sanırım. Eğer diyet yapıyorsanız erişteyi tam buğdaylı bir makarna ile hazırlayabilirsiniz. 



Malzemeler       :
2 adet kuru soğan
2 adet kabak
1 büyük kase erişte
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Hazırlanışı        :
1- Erişteleri tuzlu kaynar suyun içine koyup pişirin.
2- Kabakları yıkayıp, soyun. Kabağı uzunlamasına ikiye bölün ve ince ince doğrayın, yarın ay şeklinde olsun. Soğanları da aynı şekilde doğrayın. İlk önce soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince kabakları ekleyip pişirin. Tuzu ve baharatlarını ekleyin. Kabaklar suyunu verip çekene kadar pişirin.
3- Haşlanan erişteleri süzün. Üzerine soğuk su gezdirmeyin.
4- Hazır olan sosu karıştırıp servis yapın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...