Havuçlu Kek


Havuç ve ceviz aromalı, üzeri nefis kremalı bir kek.Görünüşü o kadar güzel ki, çok yememek için çok tutuyorum kendimi.Yazın yaklaştığı şu günlerde biraz dikkat etmek gerekiyor.Bu tarifi en eski tarif defterimden buldum.Yemek tariflerini yazmayı o kadar çok severdim ki.Sürekli okul defterlerim, tarif defterine dönerdi.Mutfak maceram ilköğretim 6 sınıfta başlayan ev ekonomisi dersi ile başladı.Bu tarifte o zamandan kalma bir defterden.Bu tariften sonra ekler pastayı hazırlamak istiyorum.Çok nefis bir tat ve ben o günden beri çok seviyorum.Yapımına katkı sağladığım ilk tatlıydı sanırım.Bu havuçlu kek de ise dış görünüşü ve iç görünüşü yarış halinde sanırım.Her türlü görünüşü nefis ve lezzetli görünüyor.



Bu tarifi hazırladığınızda dilerseniz deliksiz bir kalıpta pişirin ve krema ile her tarafını güzelce kapatın.Tercih sizin.Kekin üzerini istediğiniz gibi süsleyip özel günlerinizde kullanabilirsiniz.Düz bir kek kalıbında hazırlayıp ince dilimler halinde kesip, arasına krema sürüp sandviç gibi hazırlayabilirsiniz.Krema istemem ağır olur derseniz.Üzerine sadece pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.Ya daaaaaaa çikolata ile servis yapabilirsiniz.Tamamen sizin damak tadınıza kalmış.


Ne dersiniz ne kadar yiyebiliriz bu kekten.Neyse dilediğiniz kadar yiyin, bu tariften sonra zenginleştirilmiş yoğurt tarifini yazmayı düşünüyorum.Ekler pasta ve kek arası biraz diyet ürünler yazmaya çalışayım bunları hazırlarken de biraz beslenmemi düzene sokarım belki :))))) Bu fazla kalorili yemekleri çok geç saatlerde yemeyip, bol su içip, hayatımızdan sporu eksik etmeyip, genelde fazla kalorili yiyecekler yemeyip düzene sokarız umarım sağlığımızı.

Malzemeler            :

4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı havuç
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz

Krema için;
750 gr. süt
10 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un
50 gr. margarin ya da tereyağı
1 paket vanilya

Hazırlanışı        :

1- Havucu rendeleyin ve biraz tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
2- Yumurtaları teker teker küçük bir kaseye kırıp geniş karıştırma kabına alın.Şekeri ilave edin ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın.Unu ve kabartma tozunu ekleyin.Çırpma teli ile hep aynı yönde karıştırarak bütün malzemenin birleşmesini sağlayın.
3- Cevizi irice dövün ve pişip soğuyan havuç ile birlikte hamura ekleyin.
4- Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın.Hazırlanan karışımı kalıba yayın.Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.  ( İlk 20 dakika fırını kesinlikle açmayın ve pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırabilirsiniz.Eğer üzerine hamur yapışmaz ise pişmiş demektir. )
5- Kek pişince fırında biraz dinlensin.
6- Kremasını hazırlamak için süt, şeker ve unu tencereye koyun ve karıştırın.Ocağı kısık dereceye alıp, krema kalınlaşana kadar pişirin.Kaynama kıvamına gelince vanilyayı ekleyin.Ocağın altını kapatın ve kreme biraz ılıklaşınca margarini ekleyin.Karıştırın ve erimesini sağlayın.
7- Krema donmadan kekin üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...