Bayaz Lahana Salatası ve Kış Pikniği

Güzel bembeyaz karı kaçırmadan bir etkinlik yapmak istedik.Kaptığımız gibi kahvaltılıkları deniz kenarına uçtuk.Hiç ayak basılmamış karlarda yürüyerek kendimize güzel bir yer ayarladık.Etraf ağaçlık, karşıda deniz ve adeta masa gibi üzeri dümdüz kayalıklar.Bütün bunların yanında hava da o kadar güzeldi ki.Büyük şehirde olmamıza rağmen etrafta kimse yoktu.Mangalımızı yaktık ve keyfimize baktık.Bin bir şekilde fotoğraflar çekindik.Çooook eğlenceliydi.Biraz üşüyünce ve acıkınca geldik mangalın başına.Bir yandan ısındık ve sucukları pişirdik.Ekmekler de hazır.İsteyene simit ve peynir de mevcut.Sıcacık çay da hazır.Daha fazla kalabilirdik ama üşüme sinyalleri gelmeye başlayınca yavaş yavaş hazırlanmaya başladık.Göçmen kuşlar gibi sıcak yerlere.


Sepetimizin içinde simit, peynir var.Simidin arasını açın peyniri ve varsa nane ya da maydanoz koyun, sıcak çay ile servis yapın.Eminim herkes beğenecektir.Mangal için sucuk, küçük sandviç ekmekleri ve un helvası da tatlı olarak.Bol hareket için, bol enerjiye ihtiyaç var.


Eve gelince soğuk sıcak etkisinden mayışıp yayıldık koltuklara.Biraz dinlenip akşam olunca , karınlar acıkınca, besleyici bir öğün hazırlamak istedim.Hasta olmamak için.Baktım evde beyaz lahana var.Kenarlarını bir güzel çıkardım.Bu yazıyı yazdığım zaman kenar yapraklarından hazırladığım sarmayı yediğim için miskin bir halde yazıyordum yazıyı.Kenarlar ayrıldı ve ortası salata için kullanılacak.Kışın bol bol tüketilmesi gereken bir sebze beyaz lahana.

Malzemeler              :

1 adet küçük beyaz lahana
1 adet havuç
1 adet turp
1/2 demet maydanoz
4 adet ceviz içi
10 adet siyah zeytin
1 çorba kaşığı mayonez
3,5 çorba kaşığı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 çimdik tuz

Hazırlanışı                 :

1- Beyaz lahananın dış kabuklarını çıkarın ve ortasını ince ince doğrayıp derin bir kaba alın.İçine havucu ve turpu rendeleyin.
2- Maydanozları saplarından ayırın ve doğrayıp karışıma ekleyin.Zeytinin de çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün ve karışıma ekleyin.
3- Sarımsakları süzme yoğurdun içine rendeleyin.Mayonez ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.
4- Ceviz içini iri iri doğrayın ve yeşilliklere ekleyin.
5- Baharatları , tuzu ve zeytinyağını yoğurtlu karışıma ekleyip, doğranmış beyaz lahana karışımına ekleyin ve bütün malzemenin yavaşça karıştırarak servis tabağına alın.Üzerini ceviz ve zeytin parçaları ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...