Siyah Üzümlü Müsli


Bu yazının girişine neler yazabilirim derken, başımıza kötü bir şey geldi.Fotoğraf makinemizi, takılarımızı, benim harici belliğimi eve giren hırsızlar çaldılar maalesef.İnanılmaz üzgünüm....Bir yandan da inanılmaz sevinçliyim, çünkü biz çok iyiyiz.Eve geldiğinde eşimle karşılaşmışlar ve kaçmışlar.Bilgisayarım hırsızlar yakalanınca, kaçırılamadan kapının yanında kalınca bana da bir kaç yazı yazabilme fırsatı çıktı.Fotoğraf makinem yok, fotoğraflarımın bulunduğu belliğim yok,bilgisayarımın belleğinde bulunanları yazana kadar bir fotoğraf makinesi alabilir miyim diyorum ama çok zor.....Paramı tamamlayana kadar cep telefonum ile idare etmeye çalışacağım.Öncelikli almam gereken başka şeyler var çünkü ( alyansımız gibi ).Bir eğitimci olarak hırsızlık yapan çocuklar için çok üzülüyorum, bizler nerelerde hata yapıyoruz diye.Bu kadar korkusuzca insanların hayatına gasp edebiliyorlar.

Darmadağınık bir evde temizliğe ara verip, bu yazıyı yazmak ve kafamı biraz olsun dağıtmak istedim.Zenginleştirilmiş yoğurt, yoğurdu sade yiyemeyen benim için süper bir besin kaynağı.Sütü de yoğurdu da sade tüketmeyi pek sevmem. o yüzden içine bir şeyler karıştırıp aromasını artırmak isterim.

Zenginleştirilmiş yoğurdu istediğiniz kuru yemiş ya da kuru meyveler ile tüketebilirsiniz.Ama olmazsa olmazı yulaf ezmesi.Hem doğal bir besin hem de sağlık için faydası saymakla bitmez.Ayrıca iş yerine de götürebileceğiniz çok güzel bir öğlen yemeyi.Yulaf hacminin ortalama 20 katı kadar su çekebildiği için doygunluk hissi veriyor ve çabuk acıkmamanızı sağlıyor.Bu yüzden doyurucu bir öğlen yemeyi yemiş olursunuz.Bu yazı ile birlikte öğlen iş yerine hazırladığım yiyeceklerden de bahsedeceğim.Bu yoğurt da hazırlayıp, üzerini kapattım ve iş yerinde öğle molasında tükettim.Hem sağlık, hem de doyurucu bir öğün oluyor.Bu bana yetmez derseniz yanına ızgara et de ekleyebilirsiniz.Bunun yanı sıra kahvaltıda da kullanabileceğiniz bir tarif bu.

Bu tarifi kullanırken yoğurdu süzmenize gerek yoktur.Yulaf ezmezi çok su çektiğinden dolayı biraz bekletirseniz zaten istediğiniz kıvama gelecektir.Böylece de yoğurdun asıl yararlı olan kısmını yani suyunu dökmemiş olursunuz.Eğer iş yeri için hazırlıyorsanız yulaf ve yoğurdu karıştırın ve bir kaba koyun.İstediğiniz kuru yemiş ve kuru meyveyi de başka bir kaba koyun ve yemeden önce karıştırın.Kuru meyveler yumuşasın isterseniz, meyveleri de önceden ekleyin.Kendi müslinizi hazırlamış olursunuz.
Malzemeler      :

2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı siyah kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı       :

1- Yoğurdu, balı ve tarçını derin bir kaba alın ve iyice karıştırın.Krema kıvamına getirin.
2- Yulaf ezmesini yoğurtlu karışıma ekleyerek yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin.Yulaf ezmesi biraz şişsin.
3- Cevizi bir tavada biraz kavurun ve irice doğrayın.
4- Kaseleri süslemek için ceviz ve üzümden biraz ayırın.
5- Yulaf ezmeli karışımı buzdolabından çıkarıp diğer malzemeleri karıştırın.
6- Karışımı servis kaselerine alın ve üzerine ceviz, üzüm ve biraz tarçın serpip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...