İncir Tatlısı


Evdeki dekorasyon dergisinde geleneksel tatlı tariflerinden biri.Yedi adet değişik meyvelerden hazırlanan tarif vardı.Geleneksel tarifler ile hazırlanan görünümleri çok hoş tarifler.İncirli tatlı,ayva tatlısı , karpuz kabuğu tatlısı ( bunu hazırlayabilmek için yazı beklemem gerekecek ),kabak tatlısı ,safranlı armut tatlısı, kayısı tatlısı, elma tatlısı idi dergide bulunan tatlılar denedikçe eklemeyi düşünüyorum.

Evde mutlaka bulunur kuru kayısı ve incir hemen denedim ve mutlaka deneyin derim.İnciri tarife göre pişirip, içine ceviz dolduruluyor.İsteğe göre badem, fındık ya da fıstık koyabilirsiniz.Sonra servise hazır.Krema çırpıp incirler ile servis yapabilirsiniz.Kremanın üzerine koy incirleri ve kalan sosu üzerine gezdir.Görünümü ve lezzeti çok güzel, hazırlanışı pratik ve en güzeli pişme süresi çok kısa.Misafirlerinize, akşam yemeklerinden sonra tüketebileceğiniz hafif bir tatlı.   

İncirlerin içini ceviz ile doldururken sıkıldım başka bir çözüm yolu buldum.İncirleri ikiye böldüm,(arkadaşım ile birlikte hazırladık birimiz hazırladı birimiz de fotoğraf yakalamaya çalıştık ) içine kaymak sürdük ve dövülmüş ceviz ile son noktayı koyduk.


Malzemeler              :

250 gr. kuru incir
200 gr. ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerini örtecek kadar su

Hazırlanışı               :

1- İncirleri 10-15 dakika suda bekletin.Yumuşayan incirleri tencereye koyun.Üzerini örtecek kadar su ve toz şekeri ilave edin.Orta ateşte incirler hafif yumuşayana kadar pişirin.
2- İncirlerin pişmesine yakın tereyağını küçük parçalar halinde üzerlerine serpiştirin.Şerbetin içinde soğumaya bırakın.
3- Soğuduktan sonra incirleri bir tabağa alıp, altlarından doğru ceviz ile doldurun.Üzerine kalan şerbeti gezdirin.İsteğe göre kaymak ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...