Patates Dilimli Salata



Nefis bir kahvaltılık.Hazırlaması da çok kolay.Hafta sonu eş dostlarınızla geçirebileceğiniz güzel anlar için hazırlanmış lezzetli patates dilimleri.Kahvaltı sofralarını süsleyecek ,hoş bir tarif.Hafta sonu kahvaltınızı hazırlayıp uzuuun ve keyifli zamanlar geçirin.Havada soğuk, evde sıcaksa bundan güzel ne olabilir.Sevdikleriniz ile birlikte sıcacık zamanlara...   

Haşlanmış patates dilimlerini sade olarak balık pişirdiğim zaman yanında servis yaparım.Bir de kahvaltılarda haşlanmış patatesi eşim çok sever.Haşlanmış patates ile peynir karışımı lezzetli olur.Patatesi bir ya da bir buçuk cm'lik dilimlere ayırır öyle haşlarım.Patatesi güzelce yıkayıp kabuğunu soymadan, haşlayın çünkü bütün vitamini kabuğunun altında.Dilerseniz pişirdikten sonra soyabilirsiniz.Ben genelde kabuklarını soymadan servis tabağına alırım.Haşlarken biraz da tuz serpin sonra da haşlanmış patatesleri dilediğiniz gibi kullanın.

Patates ezmesi için haşladığım patateslerden bir kısmını ayırmıştım.Altı adet kadar.Sonra buharda biraz ısıttım.Soğumuş haşlanmış patatesin tadını pek sevmiyorum.Isıttıktan sonra hazırladığım peynirli karışımı üzerine sürüyorum.Bazen sade krem peynir sürüp servis ediyorum.Sabah kahvaltılarında bu şekilde de hazırlayıp servis yapabilirsiniz.En üst katına da kaşar peyniri yerleştiriyorum.İşte hazır kahvaltılığımız.Dilerseniz biraz fırına sürüp kaşar peynirinin erimesini sağlayabilirsiniz.

Patates dilimlerini istediğiniz karışım ile hazırlayabilirsiniz.Bu tarifi bazı yemeklerin yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz.Biraz daha farklı malzemeler ile hazırlayıp yemek olarak da hazırlayabilirsiniz.Mesela üzerine ıspanak kavurması, kıymalı karışımlar, değişik sebzelerden oluşan karışımlar kullanarak patates dilimlerinin üzerine koyup kaşar peyniri de ekleyip çok lezzetli yemekler de hazırlıyorum.

Malzemeler            :

6 adet haşlanmış patates dilimleri
150 gr. krem peynir
5-6 dal taze soğan
1 fincan maydanoz
4 adet kornişon turşu
1-2 dal dereotu
1 çorba kaşığı mayonez
6 dilim kaşar peyniri
6 adet domates

Hazırlanışı             :

1- Krem peynirli karışım: Krem peyniri ve mayonezi karıştırın.Taze soğanı, maydanozu ve dereotunu aynı büyüklükte doğrayın.Kornişon turşusunu da küçük küçük doğrayın.Bütün malzemeyi krem peyniri karışımının içine ekleyin ve karıştırın.
2- Patatesleri servis tabağına yerleştirin.Üzerine birer çorba kaşığı peynirli karışımdan koyun.Peynirli karışımın üzerine birer dilim kaşar peyniri yerleştirin.Domatesleri ikiye ayırın ve üst kısımlarının yeşilliklerini koparmadan kaşar peynirinin üzerine yerleştirin ve servise hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...