Fırında Patates ve Çılbır


Karnım çok aç......
Sabahları günaydın demeden önce karnım çooook aç diyerek uyanırım.Eşimde alıştı bu duruma.Bütün enerjim biter,o yüzden galiba, kahvaltıyı çok severim. İşe giderken yarım saat önce kalkar mutlaka kahvaltı yapıp öyle çıkarız.Yoksa 1 saat geçmeden açlıktan bayılabilirim galiba :))).....Hafta sonu kahvaltılarını daha çok severim tabi ki.Sabah erkenden kalkar ne pişireceğimize karar veririz.Hafta sonu kahvaltıların da mutlaka bir şey pişer ya da salata hazırlanır.Kahvaltımızı sevdiklerimiz ile de paylaşmış isek her şey daha lezzetli olur bizim için.

Eveeeeeet .... ne pişireceğimize karar verdik.Fırında patates ve üzerine yumurta.Yapılışı çok basit.Ayrıca fırında patatesi bazı et yemeklerinin yanına garnitür olarak da kullanıyorum.Bu arada bir bilgi de vermek istiyorum size...Patatesin bütün vitamini kabuğunun altındadır, o yüzden pişireceğiniz ya da haşlama yapacağınız zaman kabuğunu soymada kullanın.Piştikten sonra kabuğunu soyun.Böylece vitamini kaybolmamış olur.Benim patatesi temizlemek için bir fırçam var suyun altına tutup patatesi iyice temizliyorum..Böylece bütün toprağından arınmış oluyor.Eğer patatesiniz taze çıkmış bir patates ise piştikten sonra kabuğunu soymaya hiç gerek yoktur ve tadı da harika olur.Biz bu tarifi hazırlayıp üzerinde yumurta ile servis yapıyoruz.Yumurta normal patates kızartması ile de lezzetli olur,biz yağlı olması sebebi ile pek tercih etmiyoruz.

Sabah kahvaltılarında patatesi çok kullanırız.Nemi yaparız ;patatesli omlet, fırında patates, patates haşlaması, patates ezmesi, fırında patatesli yumurta ve bunun gibi bir kaç tarif.Hepsini hazırlayıp fotoğrafladığımda mutlaka paylaşacağım.Fırında patatesi istediğinize göre baharatlandırabilirsiniz ya da sade olarak da hazırlayabilirsiniz.Fırında patates kızarttığınızda hem çok yağ çekmeyecek hem de kıtır kıtır olacak.İnanın denemeye değer...... Bu patates kızartmasını et ve balık yemeklerinin yanında da servis yapabilirsiniz.Hem fırında pişeceği için mutfakta çok zaman harcamanıza da gerek kalmayacak.
 Gelelim tarifimize;


Malzemeler         :

5 adet patates
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Pulbiber
Karabiber
Kuru nane
Kekik

Hazırlanışı        :

Patatesin kabuklarını soymadan temizleyin.Elma dilimleri şeklinde doğrayın ve bir kapta bütün malzemeyi (baharatları damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.) karıştırın.Tepsiye yağlı kağıt serin ve karışımı tepsiye dökün.200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Fırından mis gibi kokular gelmeye başladı.İşte patatesimiz hazır.

Bu arada yumurtamızı hazırlayalım.

Malzemeler         :

2 yumurta
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı sirke
tuz

Hazırlanışı         :

Suyu geniş bir kapta kaynatın.İçine tuz ve sirkeyi ekleyin.Yumurtaları önce bir kaseye kırın.Kaynayan suyun içine bırakın.Beyazı piştiği zaman kevgir yardımı ile çıkarın.Eğer yumurtanın beyazı çok dağılmış ise bir kaseye soğuk su koyun ve çıkardığınız yumurtaları içine atın.

Patatesi servis tabağına alın ve yumurtaları üzerine koyarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...