Fındık ve Çikolatalı Atıştırmalık

Bir ısırışta bir sürü tat.Fındıklı topları hazırlayıp kapalı bir kapta uzun süre saklayabilirsiniz.Evde özellikler çikolatayı seven minik ya da büyükler varsa onlar için süper bir atıştırmalık olur.Size tavsiyem bu topları çok göz önünde tutmamanız olur.İşe giderken yanımda atıştırmalık bir yiyecekler mutlaka bulundururum , çünkü açlığa hiç dayanamam.Açlık sinyalleri çaldığında yanımda bu doyurucu toplardan varsa tehlike yok demektir.Uzun süre saklanabilir olması da özellikle çalışanlar için büyük kolaylık.Eğer atıştırmalık olarak bir şey yapamamışsam kuru meyveleri ve kuru yemişleri ayrı ayrı kaplarda karıştırırım ve gün içinde yiyebileceğim kadarını küçük kilitli poşetlere koyup çantamda yerini bulmasını sağlarım.Kuru meyveler ve kuru yemişleri aynı kapta saklamamaya çalışın.Aksi takdirde kuru meyveler kuru yemişleri nemlendirir.
Malzeme olarak çok çeşitli karışımlar hazırlanabilir.Meyveli, bisküvili, kakaolu, çikolatalı, tercih sizin.Her birinin tadı da güzel olur.Kakaolular ile ceviz,çikolata ile fındık , fıstık karışımı güzel olur.Damak tadınıza güvendiğini sürece değişik tarifler denenebilir.Malzemeleri birleştirin ve yuvarlamaya başlayın.Yuvarladığınız topların dışını süslemeye gelince dövülmüş fındık, fıstık, ceviz olabilir, hindistan cevizi ya da kakao kullanılabilir.İçini hazırladıktan sonra dışı için birkaç değişik malzeme kullanırsanız daha güzel bir sunum yapabilirsiniz.Tabakta rengarenk bir görüntü mideden önce gözü doyuracaktır.

Bu karışımı hazırlarken benmari usulü çikolata eritmedim,içine süt kreması ekleyip işe başladım. Çikolata olarak tercihim kesinlikle bitter çikolata idi.Bitter çikolata alırsanız eğer kakao oranının en az  % 70 olmasına dikkat edin.Her gün yemeye çalışıyorum 30 gr.kadar.Çikolata ile hazırlanan tarifler olunca mutlaka bitter kullanıp, yemem gereken miktarı bu şekilde tüketiyorum.


Malzemeler        :

200 gr. Bitter Çikolata
1/2 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı krema
2 su bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı            :

1- Süt, krema ve çikolatayı bir tencere koyun ve ocağın üzerinde yavaşça eritin.Çikolata pürüzsüz hale gelince ocağın üzerinden alın ve biraz soğumasını bekleyin.
2- Soğuyan çikolatanın içine hindistan cevizi ve birazda dövülmüş fındıktan atın.Ben hindistan cevizini çok fındığı az koydum içine.Serin bir yerde kıvamının gelene kadar bekletin.
3- İstenilen katılığa gelince küçük parçalar alıp yuvarlayın.Dövülmüş fındığı geniş bir kabın içine dökün ve hazırladığınız topları içine atın.Topları dövülmüş fındığın içinde yuvarlayın ve servis kabına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...