Krep


Krep hazırlayın, arasına istediğiniz şeyi sürün, dürüm yapın.Kahvaltıda omlet hazırlayın kreplere sarın ya da domates, peynir ve maydanoz üçlüsünü de harika olur ama en güzeli arasına çikolata sürülmüş halidir.Nefis olur çikolata ile.Krep yapmayı çok seviyorum ama tutturana kadar çok uğraştım.Her krep pişirişim bir işkence halini alıyordu.Eğer krep tavanız güzel değilse krep pişirmek gerçekten zor.Pişirmesi esnasında da kıvamı güzel olmazsa zorluklar yaşanır.Çevirme işlemi zor olur.İnce olursa krep daha güzel olur.Bunun için ölçü olarak kepçe kullanırım.Krep hazırladığınızda dikkat etmeniz gereken hamuru hazırladıktan sonra en az yarım saat dinlendirmeniz.İçindeki hava kabarcıkları gidecektir bu süre içinde... 

Malzemeler         :

2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı          :

1- Sütü, sıvı yağı, yumurtayı derin bir kabın içinde tel çırpıcı ile iyice çırpın.Unu ve tuzu karıştırın ve yavaş yavaş sıvı karışımın içine ekleyin.Karıştırmaya devam edin.Pürüzsüz hale gelince serin bir yerde yarım saat bekletin.
2- Yanmaz tavanın içine bir kepçe karışımda dökün.Tavayı daireler şeklinde çevirerek hamurun dağılmasını sağlayın.Altı piştiğinde spatula yardımıyla çevirin.Krepler servise hazır.Dilediğiniz şekilde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...