Atıştırmalık Tuzlu Kurabiyeler

Hamurun hazırlanışı peynirli kurabiye gibi.Sadece kahvaltılarda ya da atıştırmalık olarak hazırladığım minik,renkli,her biri farklı aromalı kurabiyeler.Hamuru tuzlu hamura gidebilecek değişik malzemeler ile renklendirebiliriz.Renklendirmek için farklı sebzeler ya da baharatlar kullanabilirsiniz.Renklendirmek için ıspanak,zeytin ezmesi,peynir,dereotu,acı ya da tatlı biber salçası kullanabilirsiniz...Sürprizli bir kurabiye için ortasına kaşar peyniri yada eriyen bir peynirden küpler saklanabilir içine,üzerine de susam taneleri.Zevkinize yada yaratıcılığınıza göre farklı tatlar yakalayabilirsiniz.

Ben sanatın bir ucundan tutan biriyim.Resim yapmak küçük yaştan beri en büyük tutkum.Bu aralar her ne kadar ara vermiş de olsam,hayatım boyunca beni bırakmayacak,bende resim yapmayı.Bir ara resimlerimden örnekler koyabilirim bloğa.Eğer resimlerimi görmek isterseniz http://www.fatmaatik.blogspot/ adresinden görebilirsiniz.Yemek yaparken de farklı renkleri bir araya getirmeyi seviyorum.Hamurları renklendirmek çok zevkli ve her birinde farklı lezzet yakalamak daha da güzel.

Kurabiye pişirmek ,hamur yoğurmak en sevdiğim mutfak uğraşlarından biridir.Hamuru yoğurduktan sonra kaç çeşit yapmak istiyorsanız o kadar parçaya bölün.Böylece bir hamurdan bir kaç farklı tatta kurabiye elde etmiş olursunuz.Ben üç farklı tatta hazırlamak istedim.Hamurları hazırladıktan sonra isteğinize bağlı olarak şekillendirebilirsiniz.Ben ayrı ayrı bezeler yaptım.Bazen de ince şeritler hazırlar ve her renkten birer tane alıp örgü yaparım ya da hamurları ayrı ayrı yağlı kağıdın içinde açarım üst üste koyup rulo hazırlarım ,biraz dinlendirdikten sonra 1cm aralıklarla kesip, fırın tepsisine koyarken biraz bastırırım yassılaşır ve pişiririm bisküviler gibi olur.İsterseniz bütün malzemeyi içine karıştırıp tek bir hamur elde edebilirsiniz.Tercih sizin...


Malzemeler         :

4 su bardağı un
1/2 çorba kaşığı tuz
250 gr.(1 paket) margarin
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 fincan dereotu
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı               :

1- Unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyin,karışımın ortasını havuz biçiminde açıp sirke ,oda sıcaklığında margarini ve yumurtaları ilave edin.Karışımı yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin.
2- Hamuru bir buzdolabı poşetine koyup ,buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.Eğer hamuru açmak istiyorsanız dinlenmesi gerekir.
3- Hamur dinlendirdikten sonra hamuru üçe bölün.Birini acı biber salçası ile ,ikinciyi dereotu ile ve üçüncü parçayı da karabiber ya da istediğiniz farklı baharatlar ile tatlandırın.
4- Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapın.Fırın tepsisine yerleştirin.200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...