Brüksel lahanasını daha önce pişirdiğimde ortadan ikiye bölmüyordum.Bu da lezzetsiz olmasına neden oluyordu.Çünkü yemeğin suyu dolayısıyla baharatların içine işlememesine sebep oluyordu.Çünkü brüksel lahanasının yaprakları çok sıkı bir şekilde sarılı bir sebzedir.O yüzden mutlaka ikiye ayırın ki yemeğin bütün lezzeti katların arasına hücum etsin ve yemeğin lezzetine lezzet katsın
2 paket brüksel lahanası
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet tavuk göğsü
100 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Pul biber
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
1- Brüksel lahanasının dış kabuklarını çıkarın, bol su ile yıkayın ve buharda hafif rengi değişene kadar haşlayın.Dikkat edin çok haşlanmasın ezilir.
2- Soğanı yemeklik doğrayın.Tencerede soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.Tavukları küçük küçük doğrayın ve karışıma ekleyin.Pişmeye yakın baharatları ekleyin.Suyunu çekene kadar pişirin.
3- Isıya dayanaklı bir kabın altına tavukları döşeyin.Üzerine haşlanmış ve ikiye bölünmüş brüksel lahanasını yerleştirin.
4- Tavukları pişirdiğiniz sos tavasına tereyağını alın ve ocağı kısık ateşe alın.Tereyağı eridiğinde unu yavaş yavaş ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın.Yavaş yavaş ve karıştırarak sütü ilave edin.Karıştırarak beşamel sosun kalınlaşmasını bekleyin.Beşamel sos kalınlaştığında brüksel lahanasının üzerine dökün.
5- Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine yoğun bir şekilde koyun.Önceden ısıtılmış 210 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder