Kırmızı Halkalı Yumurta


Güzel bir kahvaltı için yapılabilecek en güzel yumurtalardan biri.Hafta sonlarına güzel bir başlangıç yapmak için iyi bir kahvaltı sofrası ile başlamak gerekir.Uzun bir kahvaltı sofrasında gününüzü planlarsanız.İyi bir enerji toplayıp haftaya iyi başlamak gerekir.Eğer hafta sonu yorucu şeylerle uğraşırsanız hafta yorgunlukla başlar ve geçmek bilmez.

Bu omlet hazırlaması çok kolay bir tarif.Çok fazla zaman harcamadan lezzetli yiyecekler hazırlamak beni çok mutlu eder.Kalsiyum, protein ve bol c vitamini içeren bir yiyecek hazırlamak güne zinde başlamamı sağlayacak.Farklı farklı renklerin güzel bir şekilde bir araya getirin.Sofranızda değişik renklerde yiyecekler ile donatmaya çalışın.Gökkuşağı gibi renkli beslenmeyi sağlığımız açısından alışkanlık haline getirmek gerekir.


Bu omleti hazırlarken sarı, kırmızı, yeşil kalın biberlerden kullandım.Siz hangi renkte olanı kullanmak isterseniz onu seçin.Servis esnasında da omletin altına kaşar peyniri yerleştirin.Eğer evde dilim kaşar peyniri varsa onu da kullanabilirsiniz.Bu omleti çok sayıda hazırlamak isterseniz fırında da hazırlayabilirsiniz.Kalabalık bir kahvaltı sofrası için fırında hazırlanabilecek yiyecekler hazırlamak daha kolaydır.

Ben dört adet hazırladım.Büyük renkli biberden 4 adet halka keserek işe başladım.Kapya biberlerin üç rengini bulabilseydim servis esnasında çok şık bir görüntüsü olacaktı ama maalesef manavda sadece kırımızı renkte olanı mevcuttu.

Malzemeler             :

4 adet kapya biberi
4 adet yumurta
8 ince dilim kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 fincan doğranmış maydanoz
Tuz

Hazırlanışı               :

1- Kapya biberleri halka halka kesin.Büyük halkaları kullanın. Biber halkalarını sıvı yağ koyduğunuz tavada iki tarafını kızartın.
2- Biberlerin içlerine yumurtaları kırın.Yumurtaların üzerine tuz serpiştirin.Tavaya az su ekleyip kapağını kapatın ve pişmesini bekleyin.Üzeri biraz piştiğinde altını kapatın.
3- servis tabağının altına kaşar dilimlerini yerleştirin, üzerine pişirdiğiniz biberli yumurtayı yerleştirin ve ince doğranmış maydanozu üzerine serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...