Cevizli Taze Fasülye Salatası


Tazecik fasülye bulunca epeydir hazırlamak istediğim salatayı yaptım.  Buzdolabın üzerine o zamanlar ne pişirmek istersem liste yapar asarım.  Bu da öyle epey zamandır sıra bekleyen bir salata.  Bu şekilde salata olarak kullanacağınız fasülyenin ince olması gerekir.  İnce ve daha yeni filizlenmişlerden daha lezzetli olur.  Ben buharda haşladım ve biraz da sert kalsın, çok pişmesin istedim.  Eğer siz daha fazla pişirmek isterseniz ona göre ayarlarsınız.  Dilerseniz hafif yağ ile de kavurabilirsiniz ama bu şekilde daha sağlıklı bir salata hazırlamış olursunuz.



Bu aralar biraz aynı yöntem ile haşlayıp şoklanıp kış için derin dondurucuya da bir kaç poşet koydum.  Soğuk kış günleri için bizi bekleyecek.  Buharda haşlanan sebzeler eğer buzlu suyun içine hemen atılmazsa pişmeye devam edecektir.  İçinde barındırdığı sıcaklık sebzeyi pişirmeye devam edecektir.  O yüzden istediğinie kıvamda pişme işlemi gerçekleşince buzlu suyun içine atın.  Biraz bekletip süzün ve kullanın.  


Malzemeler               :

Yarım kilo taze fasulye
1 kırmızı soğan
6 - 7 adet ceviz
Yarım demet maydanoz
Yarım limon 
Yarın çay bardağı zeytinyağı
2 Diş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı          :

1- Fasulyeyi yıkayın, uç kısımlarını temizleyin ve bir santim genişliğinde kesin.  Derin bir tencerenin içine biraz 2,5 - 3 su bardağı su koyun ve buharda pişirme aparatını yerleştirin.  Aparatı yerleştirdiğinizde deliklerde yukarı su çıkıyorsa çok gelmiş demektir.  O zaman biraz suyu geri dökün.  Fasülyeleri buharda haşlayın.  Arasıra kontrol ederek pişme derecesini ayarlayın. 
2- Yeterli seviyede piştiğinde ocaktan alın ve hazırladığınız buzlu suya atın ve soğumasını bekleyin.
3- Soğanı küçük küçük doğrayın.  
4- Cevizi bıçak kullanarak ufalayın. Birazını ayırın. Bütün malzemeleri karıştırın. 
5- Limonu, tuzu , zeytinyağını ve sıkılmış sarımsakları bir kabın içinde karıştırın.  Homajen bir şekilde karışınca salatanın üzerine gezdirin ve cevizin geri kalanını servis tabağının üzerin doğru sepiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...