Mantarlı, Patlıcanlı Bulgur Pilavı


Bulgur pilavının ennnn güzel hali.  Bu tarifi Komili zeytinyağı aldığımız zaman yanında küçük bir tarif kitabı vermişlerdi tarifini oradan aldım.  Denedim ve çok beğendim.  Bulgurun pirince göre daha az kalorili ve faydalı olduğunu duyduğumdan beri genelde evde bulgur pilavı yaparım.  Hem diğer pilava göre daha lezzetli oluyor ve protein anlamında da çok zengin.  Bu arada pirinç pilavından da vazgeçilmez tabi ki.  İçine konan tarçın çok güzel bir tat veriyor.  Mutlaka deneyin ....



Bu arada atak 25 serisinin sekizinci yazısını yazıyorum.  Belirlediğin son tarih bu ayın sonu idi ama maalesef olamayacak.  Süreyi biraz uzatmam gerekiyor.  Tatilde bitti okullar açılacak ve maraton başlayacak.  Yeni okul ve yeni öğrenciler beni bekler.  Bakalım umarım her şey yolunda gider.   

Malzemeler           :

2 su bardağı pilavlık iri bulgur
4 su bardağı sıcak su
20 adet mantar
2 adet patlıcan
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 - 4 dal taze nane
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı           :

1- Patlıcanları küçük küp küp doğrayın.  Bir çorba kaşığı zeytinyağı patlıcanların içine ekleyin, karıştırın ve 200 derecedeki fırında kızartın.  
2- Soğanları ince doğrayın.  Yağı tencereye koyun, hafif ısınınca soğanları ekleyin ve kavurun.  Mantarları küçük küpler halinde doğrayın.  Soğanlar biraz kavrulunca mantarları ekleyin.  Bulguru yıkayın ve süzün. Mantarlar suyunu çekince bulguru ekleyin ve birkaç dakika hepsini kavurun.
3- Baharatları ve pişen patlıcanları ekleyin.  Dört su bardağı sıcak suyu ekleyin karıştırın.  Kapağını kapatın ve kaynara geldiğinde altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
4- Nanenin yapraklarını ince ince doğrayın.
5- Bulgur pilavı piştiğinde 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.  Daha sonra doğradığınız naneleri ekleyip karıştırın.  Birkaç dakika daha dinlendirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...