Sebzeli Omletli Sandviç


Pazar sabahı için güzel bir kahvaltı alternatifi.  Hava da güzelse eğer bir piknik sepeti hazırlama vakti gelmiş demektir.Bu sepette kahvaltılık ürünler olacaktı.  Kış pikniğinden sonra sıra yaza kahvaltısında.Hava o kadar güzel ki evde durmak istemiyor insan.  Piknik sepetini hazırlayıp doğru deniz kenarına bir yere.  Mis gibi güneş ve denizden esen hafif esinti ile bir kahvaltı, güne güzel bir başlangıç olabilir.  Hafta sonu için güzel bir plan hazırlamak gerekiyor.  Şunun şurasında sonbahar az kaldı, güzel havalar bu senelik bizi terk etmeye hazırlanıyor.  O yüzden zamanı iyi değerlendirmek gerekir.
Piknik sepetine ne koyalım; İlk olarak omletli sandviçimizi ,  sevdiğimiz bir kaç peynir çeşidi, içecekler, tatlı kurabiye ya da kekler,  istediğiniz kahvaltılık atıştırmalıklar, yere serilecek büyük güzel örtüler, okumaktan zevk alacağınız bir kitap,  yumuşacık bir minder vb. listeyi istediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Şimdilik benim aklıma bunlar geldi.  


Malzemeler     :

2 adet kırmızı biber
15- 20 adet mantar 
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kadar tereyağı
100 gr. kaşar peyniri
50 gr. tulum peyniri
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
Krem Peynir
4 dilim tam buğdaylı ekmek

Hazırlanışı       :

1- Kırmızı biberi ve mantarı ince uzun doğrayın. Geniş yapışmaz bir tavaya sıvı yağı da ekleyerek kavurun.  İçine bir tutam tuz ekleyin.
2- Yumurtaları tek tek küçük kaplarda kırarak büyük bir kapta birleştirin.  Tel çırpıcı ile çırpın. Kaşar peyniri rendeleyin.  Tulum peynirini de elinizde ufalayın ve yumurtanın içine ekleyin.  Baharatları da bu karışıma ekleyerek karıştırın.
3- Mantarlı karışım kavrulunca içine yumurtalı karışımı ekleyin.  Tavanın altını kısığa alın, kapağını kapatın ve yavaş yavaş pişmesini sağlayın.
4- Pişme işleminin bitmesine yakın üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini serpin.  Biraz daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
5- Pişen yumurtalı karışımı iki eşit parçaya bölün.  Sandviç ekmeklerini biraz kızartın ve arasına krem peyniri sürün. Üzerine yumurtalı karışımı koyun.  Üzerine de ekmeği kapatın.  Sıkıca sarıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...