Hindistan Cevizli Kurabiye


Bu tarifi de kuzenim Yasemin hazırlamış. Çooook lezzetli bir kurabiye , kurabiyeeeeeee ama sonra diyorum, kilolar kilolaaarrrrrrrrrrrrrr....... Bu durumu nasıl düzelteceğiz bakalım. Neyse ne yapalım yemeği seviyoruz. Bu yüzden bayağı bir çalışma içindeyiz. Son sürat kış hazırlıkları yapıyoruz. Domatesler konserve yapıyor, taze fasulyeler haşlanıp şoklanıyor, kızılcıklar kış için derin dondurucuya atılıyor. Kısacası son sürat çalışma var mutfakta.  Bundan sonra belki blog günleri hazırlayabiliriz kuzenlerle ne olmasın değil mi... Ne dersiniz kuzenler......


Malzemeler           :

1 paket pudra şekeri
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Hindistan Cevizi
Aldığı kadar un

Hazırlanışı            :

1- Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Yumurtanın sarısın hamurun içine katılacak, beyazı da dışı için.
2-  Pudra şekerini, margarini ve yumurta sarısını karıştırın. Unu , kabartma tozunu ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklemeye devam edin. Çok fazla yoğurmamaya dikkat edin. Yoksa hamur çok sert olur.
3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Avucunuzun ortası ile bastırıp yassılaştırın. Önce yumurtanın beyazına batırın daha sonra hindistan cevizine bulayın üst kısmını. Az yağ ile tepsinin içini yağlayın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kurabiyeler hafif pembe olana kadar pişirin. Afiyet Olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...