GORGONZOLALI KREMALI MAKARNA


Hafta sonları bizim için makarna günüdür.  İkimizde çalıştığımız için güzel bir kahvaltı yapar  sonra dışarı atarız kendimizi.  Eğer dışarıda birşey yememişsek, hemen makarna yapmak isteriz.  Hem kısa sürede oluyor,  hem doyurucu hem de lezzetli.  Bugün de uzun bir aradan sonra hava çok güzel ve biz dolaştık durduk.  Gerçi İstanbul'da cumartesi ne kadar rahat dolaşırsa.  Trafik inanılmaz kötü idi ve dışarısı da felaket derecede kalabalık.  Ne yapalım beton blokların arasında gezilecek az yer kaldığı için bu durumdayız.  Bu şehirden kopamıyoruzda, seviyoruz burayı



Avrupa seyahatine çıktığımızda genelde peynir alırız.  Özellikle Almanya bu konuda çok iyi, fiyat bakımından.  Kahvaltılık ürünler çok güzel ve fiyatları çok uygun buraya göre.  Biz gorgonzola peynirini çok seviyoruz.  Pizza yapımında da kullanıyorum. Kahvaltıda sıcak ekmek ve ceviz ile süper bir lezzet patlaması 

Malzemeler       :

1 paket makarna
1 paket süt kreması
1/2 paket gorgonzola peyniri
4 ceviz
15 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı          :

1- Makarnayı bol tuz ile haşlayın.  Bilinenin aksine içine yapışmasın diye sıvı yağ ya da zeytinyağı koymanıza gerek yoktur aslında.  Suyun içinde yağlar hep üste çıktığı için bu uygulama işe yaramayacaktır.  Yapmanız gereken tek şey arada sırada karıştırmak.  Özellikle suya ilk koyduğunuzda hemen bir tahta kaşıkla karıştırın.  Sonra ara sıra karıştırarak yapışmamasını sağlayabilirsiniz.
2- Gorgonzola peynirini derin bir tencereye koyun, biraz erisin ve kremayı ekleyin.  Peynir ve krema birbirine karışsın.  Karışım biraz katılaşınca içine ince çekilmiş cevizi ekleyin.  Ve haşlanan makarnayı içine aktarın, karıştırın. 
3- 5 dakika kadar bekleyip, kremayı makarnanın çekmesini sağlayın.  İnce kıyılmış maydanoz ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...