TATLANDIRILMIŞ YOĞURT


Yoğurtlu bu tarif karnınız zil çaldığında ya da işte hemen hazırlayabileceğiniz pratik ve doyurucu bir tarif.  Yoğurt ile sadece reçel karıştırmayı da çok severim.  Kiler dolabında bulunan malzemeler ile birçok alternatif hazırlayabilirsiniz.  Diyet yapmak isteyenler için de güzel bir öğün.  Biraz milkschake tarzı gibi de oluyor.  Açıkçası yoğurt yemeyi de çok sevmediğim için böyle denemelerde bulunuyorum.  Evde mayalamaya başladığımdan beri daha çok severek yediğim yoğurdu, mutlaka farklı tatlarla da denemeyi tercih ederim.  Hepside faydalı olan ürünlerle karıştırıp, ihtiyacım olan kalsiyumu  da almış oluyorum.



Diyet yaptığım zamanlarda daha çok ara öğünlerde bunu yiyorum.  İçine yulaf ezmesi de ekliyorum.  Yulaf ezmesi çok fazla su çektiği için şişer ve tokluk hissi verir.  Gerçi reçel de var diyeceksiniz ama bu da böyle bir tarif işte.  Reçel yerine bal ve ya pekmez de tercih edebilirsiniz.  Kuru yemiş olarak da ceviz, fındık, badem, kaju olabilir.  Hangisini seviyorsanız o olsun.

Hazırladığınız tatlandırılmış yoğurdun sulu olmasını istemiyorsanız, derin bir kaba koyduğunuz yoğurdun üzerine birkaç kat havlu peçete koyun, suyunu çekecektir.  Daha koyu kıvamlı bir yoğurt olur.


Malzemeler:

1,5 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı vişne reçeli
2 çorba kaşığı öğütülmüş yulaf ezmesi
1,5 çorba kaşığı irice doğranmış ceviz

Hazırlanışı:

1- Bütün malzemeyi derin bir kapa koyun ve karıştırın.  Tatlandırılmış yoğurdunuz hazır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...