LİMONLU KLASİK KEK


Kekin yumuşacık görüntüsü ve tadı.  Kahvaltıda ( buna brunch dememizde daha doğru olur aslında ) tıka basa yenen, tatlı tatlı sohbet edilen,  Kahvaltı sofrasında kalkılamayan bir gündü bugün.  Makarnanın öncesinde pişen, bu kek de tatlı bir kahvaltıdan sonra kaymak görevi gördü.  Kokusu kahvaltı sofrasını şenlendirdi.  Limonun kokusu her zaman için güzeldir zaten.
Bu kek benim klasik kek tarifim.  İçine değişik malzemeler ekleyip, değişik tatlarda kekler hazırlayabiliyorum.  Kuru meyveler ve kuru yemişler ile tatlandırıyorum.  Kuru üzüm, kuru kayısı ya da ceviz ve tarçın ya da elma, tarçın ve ceviz ya da badem ve yaban mersini ya da fındık ve hurma ya da kuru üzüm ve ceviz ya da hindistan cevizli ( çok severim ) ya da neler olabilir ya da ........................ya da ........................................................... ya da .............. istediğiniz kadar çok alternatifler sıralanabilir.  En hızlı nasıl hazırlayabilirseniz  daha doğrusu neyin yanında servis yapacağınıza göre çeşitlendirilebilir.

Malzemeler                : 

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon

Hazırlanışı                :

1- Şeker ve yumurtaları derin bir kaba alın ve yumurtalar beyazlaşıp biraz köpürene kadar çırpın.  Ne kadar kabarırsa kek de o kadar pofidik olur.  Yumurtalı karışıma süt ve zeytinyağını da ekleyin.  Yavaşça karıştırın.  Limon kabuğunu rendeleyin ve yarım limonun suyunu içine sıkın.
2- Bütün kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.  Sıvı karışımın içine yavaş yavaş karıştırın.  Spatula yardımı ile tek yönde ve içten dışa doğru yavaş yavaş karıştırmaya özen gösterin.
3- Kek kalıbınızın her tarafını zeytinyağı sürün. Her tarafına eşit bir şekilde sürmezseniz kek kalıba yapışır ve düzgün bir şekilde çıkartamazsınız.
4- Yağlanan kek kalıbına sıvı kek hamurunu dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.  Üzeri kızarınca bir bıçak batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edin.  Bu arada 20 dakikadan önce fırını açmamaya özen gösterin.  Fırını erken açarsanız kekiniz iyi kabarmaz.
5- Kek pişince 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...