TUZLU PANCAKE


Bu aralar sıkça hazırladığım tuzlu pancake tarifini paylaşmak istedim.  Şekerli olan tarifi de sık sık hazırlarım ama bugün sıra tuzlusunda.  Sabah kahvaltılarında ve yemeklerin yanında harika bir lezzet oluyor.  Pancakeki en güzel nasıl sunacağınıza gelince en güzel şekli; bal sür rulo yap, dilimle ve ye.  Ağzınızda bıraktığı tada bayılacaksınız.  Bir süre bu tat sizi mutlu edecektir.  Pofidik pancake ve balın karışımı  

Brunchlarınızın vazgeçilmezi olabilir.  Krem peynir ve yeşillikle de servis edebilirsiniz. Pancake krepten biraz daha farklı.  Pancake hem biraz kabarık oluyor, hem de daha küçük.  Aslında orijinali tatlı kek gibidir.  Tava kekidir bir nevi.  Tuzlusuna da tuzlu tava keki deriz birde.  Bundan sonra ki tariflerde sıkça karşımıza çıkabilir.  Bu pancakelerden biraz fazla hazırlayıp, ertesi gün ara öğün olarak yanında salata ile tüketebilirsiniz ya da iş yemeği olarak alternatif sunumlar hazırlayabilirsiniz.


Bu pancakeki kahvaltı için hazırlamıştım.  Bir kaç tane artınca akşam yemeğinde taze börülce salatası hazırlayıp pancakeklerin üzerinde servis yaptım.  Sizde deneyin ve lezzetli fark edin.

Bu arada şu konuya da değinmeyi unutmamayım.  Ben ilk pancake hazırlarken sanki bu tarif yetmeyecek bize diye düşünmüştüm ve tarifi daha fazla hazırlamıştım ama bu ölçülerden rahat rahat altı kişiye yetecek kadar pancake çıkıyor aslında.  Denemek istediğinizde ona göre planlayın.


Malzemeler         :

2 adet yumurta
2 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Sıvı yağ( kızartmak için)

Hazırlanışı        :

1- ilk adımda yumurta ve şekeri karıştırın.  İyice köpük köpük olana kadar.  Daha sonra zeytinyağını ekleyin.  Sütü de ekleyip bütün sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra yavaş yavaş katı malzemelerin hepsini sıvı malzemeler ile birleşmesini sağlayın.  Hamuru oyuz dakika kadar dinlenmeye bırakın.
2- Şimdi sıra geldi pişirmeye.  Mutlaka yanmaz bir tava olmalı,  yoksa pişiremezsiniz.   Tavaya çok az ağ damladın ve peçete yardımıyla her yerine yayın.  Eğer fazla sıvı yağ damlatırsanız hamuru döktüğünüzde kenarları düzgün olmayacaktır.  Yağ ile hamurun birleştiği yerlerde bozulmalar olacaktır.  O yüzden sıvı yağı sadece peçete ile her tarafına sürün.
3- Hamuru bir kepçe yardımı ile tavanın ortasına yavaşça dökün.  Kendisi zaten yayılacaktır.  Krep hazırlarken yaptığınız gibi tavayı çevirmenize gerek yoktur.  Kısa bir süre içinde kabarmaya başlayacaktır.  Ve yaklaşık bir dakika sonra üzerinde delikler oluşacaktır.  Delikler hamurun her tarafında oluşunca pancake çevrilmeye hazır demektir.  Pancakeki çevirdiğinizde 2-3 saniye diğer tarafı pişirmeniz yeterlidir.  Evet pancake servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...