AVOKADOLU SALATA


Avokadonun faydaları saymakta bitmez.  Avokado E, C vitaminleri bol miktarda bulunuyormuş.  Protein ve sağlıklı yağlar bakımından da zenginmiş ve bu özelliği ile de vücut dokuları ve cildin yenilenmesi için yardımcı olan bir besin imiş.  Bunun dışında sayısız faydası bulunan bu besini vazgeçilmez besinler arasına almamak hata olurdu.  Cilde yaşlanma sürecini yavaşlattığı birçok kaynakta yer alıyor.  Pek tadı olmayan bir besin aslında, alışkın olmayanlar için.  En kola biçimiyle doğrayın ve limon sıkıp yiyin. 
Avokadonun yenilebilir olması için biraz yumuşak olması gerekir. Hemen kullanmak istiyorsanız marketten alırken yumuşak olmasına dikkat edin.  Eğer dolapta uzun süre dursun isterseniz biraz sert olan avokadolardan alın, yoksa buzdolabında çok çabuk bozulacaktır.  Buzdolabında bekledikçe istenilen kıvama gelecektir.  Çabuk olgunlaşsın isterseniz buzdolabına gazeteye sararak yerleştirin.  Olgunlaşmasını hızlandıracaktır.  

Avokadoyu nasıl keseceğinize gelirsek; 
Kabuğu incedir avokadonun.  İlk adımda avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın.  Çekirdeğini de kolay çıkarmanın bir yolu var.  İkiye böldükten sonra çekirdek birinin içinde kalacaktır. Çekirdeği olan yarıyı avucunuzda tutun ve bıçağı çekirdeğe yatay olarak saplayın yavaşça.  Bıçağı ve elinizdeki yarım avokadoyu ters taraflara çevirin.  Çekirdek hemen çıkacaktır. 

Malzemeler          :


1 adet avokado
100 gr. beyaz peynir
2 adet yeşil soğan
5 adet ceviz
Yarım limon suyu
1 çimdik tuz ( isteğe göre )
Karabiber

Hazırlanışı        :

1- İlk adımda avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın.  Çekirdeğini de kolay çıkarmanın bir yolu var.  İkiye böldükten sonra çekirdek birinin içinde kalacaktır. Çekirdeği olan yarıyı avucunuzda tutun ve bıçağı çekirdeğe yatay olarak saplayın yavaşça.  Bıçağı ve elinizdeki yarım avokadoyu ters taraflara çevirin.  Çekirdek hemen çıkacaktır.  Sonra içini küp küp olacak şekilde enine ve boyuna çizin.  Yarım avokado elinizde iken bir kaşık yardımı ile kenardan batırarak avokadonun içini çıkarın.
2- Çıkardığınız avokadonun üzerine kararmaması için limon sıkın ve bir çatal yardımı ile ezin.  Yayvan bir tabağa alın.
3- Üzerine peyniri ufalayıp serpiştirin.
4- Taze soğanı ince ince kesin.  İsteğe bağlı olarak sadece yeşil olan kısmını da doğrayabilirsiniz.  Doğradığınız taze soğanı karışımın üzerine serpiştirin.  Cevizi de iri iri doğrayın ve ekleyin.  Peynir bulunduğu için tuz yeterlidir aslında ama siz isterseniz tuz da ekleyin.  Ben eklemedim.  Karabiber de ekleyip servis esnasında alıp karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...