İNCİRLİ KURABİYE


Bu incirli kurabiyelerin tarifini dR. Oetkerin tariflerinden biri. Paketlerin üzerindeki tarifleri denemeyi çok seviyorum.  İncirli, tarçınlı ve tabi ki cevizli bir karışımdan oluşan iç harcı var.  Bu malzemeler birde kıtır bir hamur ile kaplanınca güzel olmaması pek mümkün olmuyor gibi.  Sıcak battaniyelerin altında balkonda sıcak çaylarınızın yanında yemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.  Çünkü ben bunu yapamıyorum, evimin balkonu yok.   

LİMONLU KLASİK KEK


Kekin yumuşacık görüntüsü ve tadı.  Kahvaltıda ( buna brunch dememizde daha doğru olur aslında ) tıka basa yenen, tatlı tatlı sohbet edilen,  Kahvaltı sofrasında kalkılamayan bir gündü bugün.  Makarnanın öncesinde pişen, bu kek de tatlı bir kahvaltıdan sonra kaymak görevi gördü.  Kokusu kahvaltı sofrasını şenlendirdi.  Limonun kokusu her zaman için güzeldir zaten.

GORGONZOLALI KREMALI MAKARNA


Hafta sonları bizim için makarna günüdür.  İkimizde çalıştığımız için güzel bir kahvaltı yapar  sonra dışarı atarız kendimizi.  Eğer dışarıda birşey yememişsek, hemen makarna yapmak isteriz.  Hem kısa sürede oluyor,  hem doyurucu hem de lezzetli.  Bugün de uzun bir aradan sonra hava çok güzel ve biz dolaştık durduk.  Gerçi İstanbul'da cumartesi ne kadar rahat dolaşırsa.  Trafik inanılmaz kötü idi ve dışarısı da felaket derecede kalabalık.  Ne yapalım beton blokların arasında gezilecek az yer kaldığı için bu durumdayız.  Bu şehirden kopamıyoruzda, seviyoruz burayı

TUZLU PANCAKE


Bu aralar sıkça hazırladığım tuzlu pancake tarifini paylaşmak istedim.  Şekerli olan tarifi de sık sık hazırlarım ama bugün sıra tuzlusunda.  Sabah kahvaltılarında ve yemeklerin yanında harika bir lezzet oluyor.  Pancakeki en güzel nasıl sunacağınıza gelince en güzel şekli; bal sür rulo yap, dilimle ve ye.  Ağzınızda bıraktığı tada bayılacaksınız.  Bir süre bu tat sizi mutlu edecektir.  Pofidik pancake ve balın karışımı  

SÜT REÇELLİ SÜT


Çocukken babaannemin yanına gittiğimizde süt ısıtır ve şeker ile tatlandırırdı ve içine taze köy ekmeği doğrayıp yerdik.  Şimdi o kadar özlüyorum ki o tatları.  Çok basit ama ortada taze ve güzel yiyecekler bulamayınca ve babaanne de uzakta olunca gerçekleşemiyor maalesef.  Ben şimdi bunu şekerin yerine süt reçeli ekleyerek yaptım.  Ekmek yerine de kruvasan kullandım.  Aslında acele kahvaltı için de süper bir seçenek.  Çocukların da severek tüketebilecekleri bir kahvaltı aslında. Ayrıca sütü bu şekilde hazırlayarak kek ve kurabiyelerde de kullanıyorum.

Tarifimize gelirsek 1,5 bardak sütü ısıtın.  Hafif kaynama seviyesine gelsin.  Süt reçelinden biraz içine ekleyin.  Ben bir buçuk kaşık kadar ekledim.  Siz daha tatlı seviyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz.  Derin bir kasenin içine bir sade kruvasanı parçalayarak koyun ve üzerine süt reçelli karışımı dökün ve geçmişe gidin.

AVOKADOLU SALATA


Avokadonun faydaları saymakta bitmez.  Avokado E, C vitaminleri bol miktarda bulunuyormuş.  Protein ve sağlıklı yağlar bakımından da zenginmiş ve bu özelliği ile de vücut dokuları ve cildin yenilenmesi için yardımcı olan bir besin imiş.  Bunun dışında sayısız faydası bulunan bu besini vazgeçilmez besinler arasına almamak hata olurdu.  Cilde yaşlanma sürecini yavaşlattığı birçok kaynakta yer alıyor.  Pek tadı olmayan bir besin aslında, alışkın olmayanlar için.  En kola biçimiyle doğrayın ve limon sıkıp yiyin. 

TATLANDIRILMIŞ YOĞURT


Yoğurtlu bu tarif karnınız zil çaldığında ya da işte hemen hazırlayabileceğiniz pratik ve doyurucu bir tarif.  Yoğurt ile sadece reçel karıştırmayı da çok severim.  Kiler dolabında bulunan malzemeler ile birçok alternatif hazırlayabilirsiniz.  Diyet yapmak isteyenler için de güzel bir öğün.  Biraz milkschake tarzı gibi de oluyor.  Açıkçası yoğurt yemeyi de çok sevmediğim için böyle denemelerde bulunuyorum.  Evde mayalamaya başladığımdan beri daha çok severek yediğim yoğurdu, mutlaka farklı tatlarla da denemeyi tercih ederim.  Hepside faydalı olan ürünlerle karıştırıp, ihtiyacım olan kalsiyumu  da almış oluyorum.

SÜT REÇELİ (Dulce de Leche)


Dulce de Leche de denilen, ülkemize yeni gelen çok mu çok lezzetli süt reçeli.  Neden şimdiye kadar tanışmadık ki diyeceğimiz bir lezzet.  Arjantin, Rusya ve Avrupa'nın bir çok ülkesinde bilinen, marketlerde sıkça rastlayacağınız bir malzeme.  Hazırlayacağınız bir çok tatlıyı lezzetlendireceğiniz bir ürün. İster ekmeğe sür ye, istersen tatlılarda kullan. Nasıl kullanacağınız size kalmış. Eğer hala denemediyseniz mutlaka en kısa sürede hazırlayın.
  

MİNİK POFİDİK POĞAÇA




Bugün hafta sonu kahvaltısının süprizi maydanozlu labne peyniri sunumuyla küçük pofidik poğaçalardı.  Poğaça yapmak çok zaman alır derseniz yanılırsınız.  Bu küçük poğaçalar çok hızlı hazırlanıp pişirilebiliyor.  Diğer poğaça tarifleri gibi iki kere bekletmenize gerek kalmıyor.  Çok fazla kabarmasını istemediğim için ilk mayalanma işleminden sonra, bezeleri yuvarlayıp hemen fırına verdim.  Eğer evde size yardım edebilecek küçük elleriniz de varsa işiniz daha kolay...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...