Küçük, çıtır çıtır ve sıcacık tavuklar.
Koca bir fırın tepsisini üç adet but ile
hazırlayabiliyorsunuz ve o kadar çok görünüyor ki.Doğal olarak ilk başta
gözünüzü doyuruyor.Tam bir diyet yemeği.Pane harcı kullanarak hazırladım.Pane
harcı kullanarak tavuk kızartmayı çok seviyorum ama kızartmanın tehlikelerini
bildiğim için çok nadir hatta yılda bir iki kez yaparım ancak.Geçenlerde
fırında hazırladım ve nefis oldu, paylaşmak istedim.Hazırlanışı çok basit,
lezzeti süper bir tavuk kızartması.Evde mısır gevreği + galeta unu varsa pane
harcını kendiniz de hazırlayabilir, gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz.
Bu küçük çıtırları ertesi gün soğuk yemeyi de
seviyorum.Küçük küçük halkalar halinde kesin dilediğiniz malzemeler ile hazırlayabileceğiniz
güzel bir sandviç hazırlayın.Ve
ertesi gün işe götürebileceğiniz aparatif yemeğiniz olsun.Hem doyurucu hem de
sağlıklı.Fırında kızartmak, tavada kızartmak kadar güzel oluyor, o yüzden
fırında kızartmak her zaman ilk tercihiniz olsun.Fırındaki tavuklar altın
rengini aldığında pişmiş demektir.Çok uzun süre fırında tutmayın yoksa çok sert
olur yiyemezsiniz.
Malzemeler :
3 adet tavuk göğsü
2 paket pane harcı
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı :
1- Yumurtaların içine tuz ilave edip çırpın.Pane
harcının içine karabiber ekleyin.
2- Tavukları 2 cm kalınlığında şeritlere ayırın.Önce
yumurtaya sonra pane harcına bulayın.
3- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve fırça yardımı
ile yağlayın.Tavukları tepsiye dizin ve üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ
gezdirin.Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında tavukların üzeri altın
sarısı renk alana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder