Közlenmiş Patlıcanlı Pizza


Sağlıklı pizza yapmak isterseniz deneyin derim.

Derin dondurucuda bulunan sebzeleri tüketmeye başlamak gerekiyor artık.Derin dondurucunun kapağını açtıkça közlenmiş patlıcanlar gözüme katılıyordu, ne yapabilirim patlıcanlar ile derken pizza hazırlamak aklıma geldi.Genelde közlenmiş patlıcanı yoğurtlu salata için kullanırım ya da ali nazik yapımında.Biraz da pizza da kullanmak istedim.Evde bulunan sebzeleri közleyip kullanarak çok lezzetli pizzalar hazırlayabilirsiniz.Hamurun üzerine tercihe göre pesto sos sürebilirsiniz.

Dilediğiniz malzeme ile hazırlayabileceğiniz pizzalar her zaman için liste başı bir tercihtir.Pizza hamurunu hazırlayın ve tepsiye yerleştirin.Fesleğen ya da maydanoz ile hazırladığınız pesto sosu pizza hamurunun üzerine ince bir şekilde sürün.Közlediğiniz sebzeleri ( ben közlenmiş patlıcan kullandım. ) hamurun üzerine yayın.Dilediğiniz malzemeleri de  doğrayıp ekleyin.Dilerseniz biraz beyaz peynir ekleyebilirsiniz.Pişme süresinin sonuna doğru kaşar peyniri ya da parmesan peyniri serpin.Peynirler eriyince pizza hazır.Pizza hamuru + pesto sos + közlenmiş sebzeler + kaşar ya da parmesan peyniri....Şimdi yeniden mi pizza yapsam diye düşünüyorum yazıyı yazarken.Ben pizzayı çoooooook seviyorum.

Pizzayı daha sağlıklı bir yiyecek yapma çabamızdan böyle bir tarif oluştu.Zararlı besinlerden uzak durup, yararlı yiyecekler ile hazırlamak.Pizza hamurunu da ince hazırlayıp,hamurdan da  biraz kaçırmış oluyorum, gönül rahatlığı ile ortada pizzalar.Sonra da köşe kapmacalar başlıyor......

Malzemeler         :

Hamuru için;
100 gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz

Üzeri için;
4 adet közlenmiş patlıcan
1 su bardağı pesto sos
7 adet arpacık soğan
2 su bardağı kaşar ya da parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

1-Pizza hamuru için gereken malzemeleri derin bir kapta yoğurun ve üzerini kapatarak diğer malzemeleri hazırlayana kadar dinlendirin.
2-Hamuru ince açmak isterseniz 2 parçaya bölün ve tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye serin.
3-Üzerine pesto sos sürün.Püre haline getirdiğiniz patlıcanı üzerine yayın. 
4-Közlediğiniz patlıcanları küçük doğrayarak ezin.Püre haline gelen patlıcanın içine baharatları ekleyip tepsideki hamurun üzerine yayın.Arpacık soğanı doğrayın ve karışımın üzerine yayın.
5-Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında hamur kızarana kadar pişirin.Üzerine kaşar rendesini ekleyin ve kaşar eriyip biraz kızarmaya başladığında fırından çıkarın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...