Kuskuslu Tonbalıklı Salata


Kuskus ile hazırlanan leziz bir salata.Geç yenen yemeklerde sadece salata hazırlamak isterseniz, bu tarif tam sizin için.Vitamin ve protein barındıran bir salata.Ayrıca hazırlanması da çok pratik.Tonbalığı omega 3 açısından da zengin bir yiyecek.Tonbalığından omega 3, limondan biraz c vitamini, kuskusdan biraz karbonhidrat, yeşilliklerden de kalsiyum alarak doyurucu bir yemek yemiş olacağız.Amacımız biraz olsun sağlıklı beslenebilmek.

Kuskus pişirirken ilk zamanlarda zorlandığım zamanlar oldu.Klasik makarna gibi pişirecekseniz eğer küçük taneli olduğu için 2 dakika kadar haşlamanız yeterli olacaktır.Uzun süre kaynar suda bırakırsanız, çok lapa bir kuskus elde etmiş olursunuz.Kuskusu haşladıktan süzün ve mutlaka üzerine soğuk su gezdirin.Dilerseniz kavurarak da pişirebilirsiniz.Kuskusu biraz yağda kavurun ve 1 ölçü kuskusa 2 ölçü kaynar su ekleyerek pişirin tercih sizin. 

Malzemeler      :

1/2 paket kuskus
1 paket akdeniz yeşilliği
1/4 demet maydanoz
5 adet taze soğan
1 kutu ton balığı
1 su bardağı kornişon turşu
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı      :

1- Yeşillikleri bol suda yıkayarak temizleyin ve çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
2- Kuskusu kaynayan tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın, süzün ve üzerine biraz soğuk su gezdirin.
3- Kornişon turşuyu küçük parçalarda doğrayın.Tonbalığın yağını biraz süzmeye çalışın ve bütün malzemeyi birleştirin.
4- Küçük bir kavanozun içine tuz, limon suyu ve zeytinyağını koyup çalkayarak karıştırın.Salatayı servis etmeden önce sosu ekleyin. 

1 yorum:

  1. besleyici malzemeler birarada...Şimdi deneme yapma zamanı...Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...