Sıcak Çikolata

İşten geldiğimde ya da hafta sonu kahvaltılarından sonra, içmeyi sevdiğim en güzel içecekler arasında içinde çikolata olanlar var tabiki...Çikolatayı tüketmenin en güzel yollarından biri de içmektir herhalde.Her yudumda keyfini çıkara çıkara.Bir de yanında kurabiye varsa deymeyin keyfimize.Ama ben kurabiye yerine sıcak çikolatalı muffin hazırladım.Ayrı üründen yapılan iki farklı türde tatlı hazırladım.

Çikolatalı ürünleri % 60 - % 70 oranında kakao bulunan bitter ( siyah çikolata ) olanları kullanılmalıdır.Bitter çikolatayı günde 50 gr. kadar tüketmek sağlık için çok faydalı imiş.Bir çikolata sağlıklı ise bizde itiraz etmeden yeriz ne yapalım.
Küçük küçük doğradığınız çikolatanın kırıntıları kalacaktır tabağın altında onu servis esnasında sıcak çikolatanın üzerine dökün.İçerken eriyen çikolata parçaları çok leziz oluyor.

Malzemeler         :

2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı krema
150 gr. bitter çikolata
1 çorba kaşığı bal
1 tarçın çubuğu

Hazırlanışı         :

Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın ve bütün malzemeyi sos tavasına koyarak bir taşım kaynatın.Tarçın rulosunu içinden alıp servis fincanlarına koyun.Üzerine çikolata rendesi serpiştirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...