Kahvaltılık Yumurtalı Salata


Bu tarif ikindi kahvaltısı için aslında.Biz kahvaltı yapmayı çok sevdiğimiz için bir sürü kahvaltı tipi geliştirebiliriz.Öğlen, akşam,yatma vakti gibi uzatılabilir.Bazen yemek yapmak istemediğimizden,bazen de yemekten birkaç saat önce bir şeyler atıştırmak istememizden.Bu tarif de öyle bir zaman da yapıldı.5 çayı yerine, 5 kahvaltısı yapmaya karar verdik.Kahvaltılıklar,yemek,tatlılar derken bayağı yazmam gereken tarifler birikti elimde fotoğrafları çekildi sıralarını bekliyorlar.

Genelde hazır gıdalar kullanmamaya çalışırım.Sağlığımıza verdiği zarardan dolayı ama bazen de dayanamam.Ne yapalım artık bir kereden bir şey olmaz diyelim ve yiyeceğimiz leziz tatların keyfini çıkaralım.Bu tarifi yaparken bir gün önce somonun yanına yaptığım haşlanmış patatesi kullandım.Yemek yapacağım zaman eğer önceden hazır bulunan malzemeler varsa elimin altında mutlu oluyorum.Mutfakta az zaman harcamış oluyorum.

Kahvaltılık yiyeceğimiz hazır. Bir de tostta ısıtılmış ekmek tavsiye ediyorum lezzetine lezzet katıyor.Isıtılmış ekmeğe pek dayanamıyorum bunun için bir dilimden fazla ısıtmıyorum bu da size tavsiyem olsun.Aksi takdirde kilolar ile başımız derde girer.En güzeli sınırlı davranıp gelecek zamanlarda kendimizi güzel yiyeceklerden sınırlandırmamak.Siz ne dersiniz?.....

Malzemeler       :

1 patates
3 yumurta
4 dal taze soğan
3 kaşık yoğurt
1 kaşık mayonez
Yarım limon suyu
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Pulbiber
tuz

Hazırlanışı       :

1- Patatesi ve haşlandıktan sonra kabuklarını soyun.Yumurtayı haşlayın.Yumurtayı haşlarken biraz tuz koyarsanız kabuğu daha rahat soyulur.
2- Yumurtalar soğurken maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın.
3- Derin bir cam kapta mayonezi ve yoğurdu koyun.İçine tuzu, karabiberi atın.Yarım limonun suyunu da eliniz ile bir güzel sıkın.Ve karışımı karıştırın.
4- Haşlanmış patates ve yumurtanın kabuklarını soyun ve küçük parçalara ayırın.
5- Bütün malzemeyi karıştırıp servis tabağına alın.Acı sevenler için üzerinde pulbiber ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...