GLUTENSİZ UN İLE YAPILMIŞ TART GÖRÜNÜMLÜ PİZZA


Glutensiz un ile ilk denemem. Tadı biraz değişik olsa da çok farklı ve lezzetli bir tarif oldu. Gluten alerjisi olanlar için denenebilir bir tarif oldu.Bu tarifi farklı malzemeler ile de denemeyi düşünüyorum. Bu aralar tazecik pırasalar çıkınca dayanamadım. çok güzel bir sebze ve çok lezzetli tarifler elde edilebiliyor. Pırasalı bulgur pilavı yapmıştı ablam. Bende deneyip mutlaka yazmayı düşündüğün tariflerden birisi. Pırasa çok gelince doğranmış şekilde derin dondurucuya kaldırdım. Ve daha sonra bu tarifte kullandım. 

ERİKLİ KEK



Uzun tatili bitirdik ve bloğuda Erikli kekle açtık. Çok hafif ve lezzetli bir tarif. Kek pişirmeyi, eve saran kokusunu her zaman sevmişimdir. Hafif esintili bir havada bir yandan keki tadarken yazıyı yazıyorum ve mutlaka deneyin diyorum. Eriklerde çok lezzetli iken hemen deneyin. Farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz tabi ki. Mesele ; şeftali, armut, elma, siz hangi meyveyi yakıştırırsanız, tercih sizin.

FINDIK EZMELİ KURABİYE


Kurabiyeye kim hayır diyebilir ki. Hele de bu kurabiye bisküvi tatında çok lezzetli oldu. Yoğurt hazırladığınız tatlılarınız için baş tacı olacaktır. Ben pişirdiğim kurabiyelerimin yarısını derin dondurucuya kaldırdım. Tatlı krizlerinde yoğurtlu tatlılar yapmak için. Yoğurt yerine krema da tercih edebi,lirsiniz tabi ki. Hazırladığım yoğurtlu tatlıları vişne reçelim olduğu zaman hemen yayınlayacağım çok yakında. Şu anda derin dondurucudaki vişnelerimi şekere yatırdım beklemede. Akşam işten geldiğimde de pişirmeyi düşünüyorum. Sonra da kurabiye ya da tatlılar için hazır olacak vişne reçeli. Kurabiye + yoğurt + vişne reçeli üçlüsüne bayılırım.

RENKLi CACIK


Yazın en sevilen atıştırmalığına renk katmak istedim.Yaz sofralarının vazgeçilmezi bizim için. Hele de içinde buz küpleride varsa süperdir. Ama buz için daha erken tabi ki. Renkli biberlerden olmadığı zaman sadece dereotu ve maydanoz ile de hazırlarım cacığı. Bazen de bol kırmızı pul biber eklerim. O an hangi yemeği yapmışsam ona uygun nasıl olacağını düşündüysem cacığı ona göre tatlandırırım. Ve tabi ki bol zeytinyağlı.

TAHİNLİ KURABİYE


Ağzınızla dağılan bir kurabiye isterseniz mutlaka bu tarifi deneyin.  Bu tipteki dağılan kurabiyeleri yoğurtlu tatlılar yaparken de kullanırım.  İş yerine atıştırmalığı olarak çok iyi oluyor.  Gerçi kurabiyenin kötü olduğu görülmüş müdür ki. Hele de tahinli olunca daha bir güzel oluyor sanki.  Aman dikkat de diyelim de malum kilolara da dikkat etmek gerekir. Ben çoğu zaman hamurun yarısını merdane kalınlığında silindir şekli verip streç film ile kaplarım ve doğru derin dondurucuya. Hem az yemiş oluyorsunuz, diğer kısmı da başka zaman için hazır bekliyor.  Acil zamanların kurtarıcısı oluyor hazırda bekleyen kurabiye hamuru.

VİŞNE SUYU


Yeni vişneler çıkmadan derin dondurucudakileri bitirmek gerekirdi. Birkaç denemem oldu. En çok bu tarifi sevdim ve paylaşmak istedim. Bir de tarçın çubuklu tarifim var o da yakında gelecek. Vişnenin her şeyini çok severim. O yüzden çıktığı zaman bir miktar temizleyip çekirdeklerini çıkarıp derin dondurucuya koyarım. Uzun zamandır yazmadığım için vişneli tarifleride fotoğraflayamadım. Artık başka zamanlara kaldı. Yeni vişneler çıkınca yeni tarifler ile buluşuruz. Ben vişnenin tadını ve mayhoşluğunu sevdiğim için şekeri az koymayı tercih ettim. Siz damak tadınıza göre daha fazla ekleyebilirsiniz.

KAKAOLU SÜTLAÇ



Sütlacı her zaman çok sevmişimdir. çocuklarında en sevdiği tatlılar arasında. Küçük canavarımız olan yeğenim elinde olsa her daim sütlaç yiyecek. Hafta sonu havalar da güzel olunca pikniğe gidelim dedik. Bende tatlı olarak kakaolu sütlaç hazırladım.Kakaolu puding gibi oldu. Aslında piştikten sonra rondodan çekerseniz pirinç taneleri kalmayacaktır ve puding haline alacaktır. Tercih sizin. Daha sonra meyveli olarak da denemeler yapacağım. Sırasıyla yazmaya çalışacağım. Yorumlarınızı ya da değişik denemelerinizi yazarsanız deneyip buradan yayınlayabilirim. Bu tarifi de ortaokula giderken tarifler yazdığım tarif defterimden buldum ve denedim.

KABAKLI ERİŞTE


Annem her yaz erişte hazırlayıp kış için bize verir. İlk defa kabak ile pişirdim ve tadını çok sevdim. Hemen yazarak paylaşmak istedim. Sebze oranı ne kadar çok olursa o kadar güzel bir lezzete sahip oluyor. İsterseniz normal paket makarna ile de demeyebilirsiniz ama bu kadar lezzetli olur mu bilmem. Ayrıca ıspanaklı kıymalı da denediğim oluyor. Ve bir de kıymalı sarımsaklı yoğurtlu bu da deneme değer. Yakında bu tarifi de mutlaka yazacağım. kıymalı sarımsaklı yoğurtun yakışmadığı yiyecek yoktur sanırım. Eğer diyet yapıyorsanız erişteyi tam buğdaylı bir makarna ile hazırlayabilirsiniz. 

ÇÖKELEK SALATASI


Ekmeğimizi hazırladık, çökelekli salata da hazırlanınca güzel bir kahvaltı zamanı gelmiş demektir. Ekmeğin kokusu da bütün eve yayıldı. Ekmeğin tarifini almak isterseniz buradan bakabilirsiniz. Taze ekmek varken yanına da çökelek salatası yapayım dedim. Hazırladığınız salatayı bir hafta kadar saklayabilirsiniz. Ayrıca isterseniz poğaça içi ya da tuzlu kurabiyelere de karıştırıp kullanabilirsiniz. Bol miktarda hazırlayıp börek içi olarak da kullanın. çok lezzetli olacaktır. 

EV YAPIMI EKMEK


Her ekmek pişirdiğimde babaannem aklıma gelir. Çok güzel ekmekler yapardı. Sabırsızlıkla beklerdik pişmesini. Hele bazlamalarına doyum olmazdı. Bazlama tarifinide annemle yapıp en kısa sürede yazmaya çalışacağım. Evde yapılan ekmeğin tadına doyum olmaz zaten. hele de kahvaltıda taze sımsıcak bir ekmek varsa diyet falan unutulur. Kahvaltılarda ekmeğin içini boşaltırım ve mis kokulu domates, salatalık ve değişik peynirler ile sandviç yaparım. Bu şekilde tüketmeyi çok seviyorum ve de çok leziz oluyor. İçindeki pofidik kısımlarla da kahvaltılık çikolatalar ya da kaymak reçel ile tüketirim. Evi saran taze ekmek kokusuda hala yatmakta olanları hipnoz etmiş gibi kahvaltı sofrasına getirir.

TARÇINLI DUT ÇAYI


Hep bahardan bahsettik ama hastalıkları da unutmamak gerekir. Benim ciddi polen alerjim var ve beni o kadar yoruyor ki bu mevsim. Tam iyileşiyorum derken deniz mevsimi başlıyor yine aynı şey. Hoppppp başa geliyoruz. Boğazın sürekli şiş halde. Offffff offff  kış boyu hastalanma şimdi poffffffff.
Ben iki yıldır alerjilerimle keçiboynuzu özü içerek başa çıkıyorum. Ve beni çok rahatlattı. Daha önce sürekli hap ve krem kullanıyordum. Sürekli ilaç kullanmayı hiç sevmiyorum. Keçiboynuzu pekmezini her gün bir kaşık içiyorum. Benim alerjime çok iyi geliyor ama başkaları denemiş midir bilemem.

KABAKLI ERİŞTE


Cücemi çok seviyorum.  
Annemin yaptığı el yapımı erişteyi farklı şekillerde pişirmeyi denerim ara sıra. Sebze ile pişirmeyi hiç denememiş iseniz mutlaka bu tadı keşfedin. Gerçi sebze sevmeyenler olabilir ama o zaman da yanına bir protein ekleyin yine de deneyin derim.  Daha önce beyaz lahana ile denemiştim, o deneme de çok güzel bir sonuç vermişti.  Bol soğan, beyaz kabak ve erişte kullanarak yapılmış basit bir yemek. Bazen evde bulunan çok az ürün ile de çok leziz yemeklerde yapılabileceğini göreceksiniz. İsterseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz ya da parmesan peyniri ile de servis yapılabilir.

SUSAMLI KAŞARLI POĞAÇA


Bahara aç insanların gününü aydınlatıyor güneş. Baharı seviyorum mevsim değişirken farklı meyve ve sebzeler sıkıcılaşan menülerimize değişiklik getiriyor. Bu poğaçayı yazmak için epey zamandır bekliyordum. Uzun zamandır yazı eklemeyince epey uzun listem oldu yazmamı bekleyen. Bazı fotoğrafları da hiç güzel çekememişim, vaktim olursa yeniden düzenlemem gerekecek. Poğaça ve kurabiye yapıp derin dondurucuda saklamayı tercih ediyorum. Çalışan biri olduğum için bu bana büyük bir kolaylık sağlıyor. Kahvaltı yapamadıysam yanına bir tane alırım ya da evde resim yapmaya başladıysam o günü yemek yapmadan geçirmek istiyorsam ya daaa dostlar geldiğinde haneye, telaşa kapılmadan dolabımdan çıkaracak bir kaç parça atıştırmalık bulundurmak işleri kolaylaştırır. 

BİTTER ÇİKOLATALI BROWNİ



 Uzun zamandır hiç bir şey yazmadım ve bir sürü değişiklikle geri döndüm. Burada yazı yazmayı çok seviyorum ve umarım okuyanlarda seviyordur.Aromalı seyahat olan bloğun ismini değiştirerek işe başladım. Artık adımız PECHETEE umarım güzel paylaşımlar ile güzel günlerde buluşuruz. Şeklini de değiştirdim ama daha oturmadı. Düzeltmek istediğim yerler var hala. Bu arada bloğum ile ilgili önerilerinizi de bekliyorum. Bloğumun gelişmesine yardımcı olursanız bu hoşuma gider. Bir kaç değişik konuda ekleyip içeriği de daha geniş tutmayı düşünüyorum. Bakalım ne kadar zamanda ne kadar yazabileceğim. 
En sevdiğim tatlı ile başlamak istedim. Bitter çikolatanızın kakao oranı ne kadar yüksek olursa o kadar lezzetli olacaktır. Bitter çikolatalı, beyaz çikolata ve badem kırıntıları ile zenginleştirilmiş bu browni kahvenizin yanında servis etmek için mükemmel bir seçim olacaktır. Helede güneş vuran bir yerde iseniz ve kitabınızın en güzel bölümü ile sessizlikle baş başa iseniz bence süper ötesi. Sessizliğini taçlandırma zamanı.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...