Kremali Havuçlu Tatlı


Tatilde kardeşim ve kuzenlerim için hazırladığım tatlılardan biri.Kuzenim cezeryeyi çok sever, bende biraz daha farklı bir şekilde hazırlamak istedim.Havucun bir çok değişik şekillerde kullanılabilir olması, mutfağımdan hiç eksik olmayan sebzeler arasında yerini almasını sağladı.Sağlık açısından da çok faydalı olduğu için, sık tüketmeye çalışıyoruz.Ama dikkat çok fazla tüketirseniz teninizin rengi sarılaşır.Havuç ile sabah, öğlen, akşam yemeklerinde kullanabileceğimiz bir sürü değişik tarif yazabiliriz.Bu havuç ile hazırlanan ilk tarif.Daha başka neler yapılabilir diye bir düşünürsek neler bulabiliriz.Yoğurtlu havuç salatası,havuç kızartması,bir sürü değişik malzemeler ile hazırlanabilen farklı salatalar.Bunların dışında zeytinyağlı yemeklerde ya da et ve balık ile de kullanabileceğiniz bir sebze.Havuç gibi kabuklu sebzeleri soymadan kullanmayı tercih edin.Bir fırça yardımı ile yıkatın ve kullanın.Çünkü patates ve havuç gibi kabuklu besinlerin bütün vitamini kabuğunun hemen altındadır.

Malzemeler             :

1 kg. havuç
1,5 su bardağı toz şeker
½ paket pötibör bisküvi
¼ ( 75 gr. ) margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket hindistan cevizi

Muhallebi için         :

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket süt kreması
1 paket vanilya
Hazırlanışı               :

1- Havuçları bol suyun altında temizleyin ve rendeleyin.Toz şeker ile karıştırıp suyunu çekene kadar pişirin.
2- havuç pişerken geniş bir kabın içinde pötibör bisküviyi elinizde kırıntı haline getirin.
3- Havuçlar suyunu çekince ocaktan indirin ve içine margarini ya da tereyağını ekleyin.
4- Fındığı ronda da çekerek küçük tanecikler elde edin.Havuçlu karışımı, fındığı, bisküvileri birleştirip yoğurmak suretiyle tüm malzemenin birbirine kaynaşmasını sağlayın.
5- Hazır olan havuçlu karışımı borcama yayın.Soğumasını bekleyin.
6- Muhallebi için gereken malzemeleri bir tencerede birleştirin.Ocağa alın ve kısık ateşte kalınlaşana kadar pişirin.Muhallebi kalınlaşınca altını kapatın ve havuçlu karışımın üzerine dökün.
7- Muhallebili, havuçlu karışım oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına yerleştirin.En az 3 - 4 saat bekletin.
8- Krem şantiyi süt ile çırpın ve kabarmasını sağlayın.Havuçlu karışımın muhallebisi donduğunda krem buzdolabından çıkarıp üzerine yayın.Eğer soğumasını beklemezseniz üzerine yaydığınız krem şanti erir.
9- Bütün işlem tamamlandıktan sonra üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...