Mantarlı Sos


Mantar ile hazırlanmış bir sos. Izgara et ve tavuğun yanında servis yapabileceğiniz, yemeklerinizi renklendirecek güzel ve yapımı rahat bir sos.Ben mantarı çok kullanıyorum.Sabah kahvaltı için, yemeklerde, soslarda, salatalarda, makarna soslarında, yapacağınız ne ise mantar aromalı tadı ile farklı bir lezzet katar.Ben yaptığım bu sosu makarna sosu olarak da kullanıyorum.Dilerseniz içine az miktarda hazırlayıp, içine yumurta ekleyip kahvaltı için omlet de hazırlanabilir.Ben ekmeği tostta ya da fırında kıtırlaştırıp bu sosu ekmek ile tüketmeyi çoğu zaman diğerlerine tercih ediyorum.

Ben bu sosu hazırlarken soğanı hem bol kullanırım, hem de büyük doğrarım.İçinde büyük soğanlar olasını severim.Soğan sevmeyenler için güzel bir görünüm değildir ama bence böyle çok leziz oluyor.Soğan sevmezseniz daha az ve küçük doğrayabilirsiniz ama lezzeti aynı olmayabilir.Soğan ve sarımsağı bol kullanmak yemeklerin tadına farklı aromalar katar.Soğan ve arımsak sağlık için de yararlı besinler.Doğal antibiyotiktir.

Bu sosu bazen bol hazırlar ertesi gün farklı şekillerde değerlendiririm.Kahvaltıda omlet hazırlayabilirim.Pizza hamuru hazırlayıp sebzeli bir pizza da hazırlayabilirim.Ya da ekmeklerin üzerine bu sostan birer kaşık koyup kaşar peyniri de ekleyip fırında kolay pizzalar da hazırlayabilirim.

Malzemeler            :

500 gr. Mantar
2 adet kırmızı biber
5 adet yeşil biber
4 adet taze soğan
1/ 4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
½ çay bardağı sıvı yağ
4 adet sarımsak

Hazırlanışı            :

1- Soğanı ince uzun olacak şekilde doğrayın.Sıvı yağ ekleyip soğanlar iyice pembeleşene kadar pişirin.Sarımsakları da rendeleyip karışıma karıştırın.Taze soğanların beyaz kısmını ekleyin.
2- Kırmızı biberi soğanlar ile aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.Soğanlar pembeleşince, kırmızı biberleri karışıma ekleyin.Biraz pişmeye başlayınca yeşil biberleri aynı büyüklükte doğrayıp karışıma ekleyin.
3- Mantarları temizleyin ve saplarını çıkarın.İnce ince doğrayın.Karışıma ekleyin.Tuz ve baharatlarını ekleyin ve mantarların suyu çekilene kadar pişirin.
4- Mantarların suyu azalmaya başladığı zaman taze soğanın yeşil kısmını ve maydanozu da doğrayıp ekleyin.Soğuk ya da sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...